Wespennest verwijderen

De meeste wespennesten die we tegen komen zijn gemaakt door papierwespen, deze wespen zijn de bekendste groep van wespen door hun grootte, zwart/gele kleur en het feit dat ze vrij agressief kunnen zijn en snel steken. Deze worden zo genoemd omdat ze hun nest maken van houtvezels. De wespen kauwen deze vezels fijn en brengen deze in dunne laagjes aan, hierdoor lijkt het alsof de nesten van papier zijn gemaakt.

Wespen verwijderen

Wespen bestrijden

Een wespennest kunt u zelf verwijderen maar het is aan te raden om dit door een professional te laten doen. In sommige gemeenten hebben ze zelf iemand in dienst ervoor en gebeurd het via de gemeente of via de brandweer.

Wespennest zelf verwijderen

Voor diegene die een nest zelf wilt verwijderen hebben wij een aantal tips voor u. Zo moet u een wespennest nooit afsluiten of afdekken, wespen hebben sterke kaken en vinden gewoon een andere uitgang, desnoods bij u naar binnen. Ook is er een kans dat de wespen agressief worden en aanvallen. Wespen zijn in de nazomer, wanneer hun voedsel schaarser is, agressiever dan in het voorjaar of vroege zomer. Hierdoor vallen ze sneller aan en is de kans op letsel groter. Draag ook altijd beschermende kleding bij het verwijderen van een wespennest, dit lijkt vanzelfsprekend maar wordt vaak vergeten.

Een veel voorkomende manier om een nest te verwijderen is door er kokend water in te gieten. Doe dit alleen bij een nest kleiner dan een tennisbal en een nest dat zich in het gras of zand bevindt. Een groot nest of nest dat hangt kunt u beter bestrijden met een goed bestrijdingsmiddel, meestal gaat het om een poeder dat bij de ingang gelegd dient te worden.

Wespennest laten verwijderen

Als u een wespennest door een professional wilt laten verwijderen kunt u hier geheel vrijblijvend uw opdracht plaatsen. U kunt vervolgens offertes van diverse bestrijders uit uw regio vergelijken en zo besparen op kosten voor bestrijding!

Het vergelijken van offertes is gemakkelijk, snel en bovendien geheel gratis en vrijblijvend.

Vragen

Dat mag altijd.

Onze ongediertebestrijders bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde bestrijders.
Omdat u van meerdere bestrijders (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw ongediertebestrijding!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de bestrijdingsklus uiteindelijk laat uitvoeren door een bestrijder. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.