Vlooien

Vlooien behoren tot de gevleugelde insecten, ondanks het feit dat ze geen vleugels hebben. Het zijn gespecialiseerde bloedparasieten van gewervelde dieren. Sommige soorten bijten ook huisdieren en mensen, hierdoor worden ze gezien als één van de belangrijkste plaaginsecten.

Vlooien bestrijden
Ze kunnen alleen leven bij dieren met lichaamsbeharing zoals zoogdieren of vogels. Ze hebben een sterk aangepaste lichaamsbouw en vaak hele krachtige springpoten. Ze zijn meestal tussen de één en drie millimeter.

Vlooien in huis

Veel mensen zijn ooit wel eens met vlooien in aanraking geweest. Veelal gebeurd dit via de huisdieren die deze met zich meebrengen. Vlooien zoeken een gastheer en zolang ze goed zitten, blijven ze zitten. Ook huisdieren die nooit buitenkomen kunnen vlooien met zich meedragen. Bijvoorbeeld via eitjes die u zelf via uw schoenen heeft binnen gebracht. Wel zullen huisdieren die niet buitenkomen veel minder vaak last hebben van vlooien.

Als u geen huisdieren heeft is de kans dat u vlooien krijgt erg klein. De mogelijkheid dat het wel gebeurd is er natuurlijk altijd, maar deze is gering.

Vlooien bestrijden

Vlooienbestrijding is niet eenvoudig. Niet alleen de vlooien op het dier zelf moeten worden bestreden maar ook de vlooien in huis en de eitjes en larven in huis. Er zijn meerdere stappen die doorlopen moeten worden, zo begint u met het behandelen van het dier zelf, hiervoor kunt een bestrijdingsmiddel halen in overleg met uw dierenarts. Daarna wast u het kussen of deken van uw huisdier, hierna is het tijd om grondig te stofzuigen. Echt het hele huis zal gestofzuigd moeten worden, de vloer, tapijt, gordijnen, kussens, meubilair en eventueel de auto.

Wat meestal ook nodig is, is om uw vloerbedekking, kussens, mand, kasten, bedden, plinten en alle ruimtes in huis in te spuiten met insecticide. Deze behandeling moet enkele keren herhaald worden.

Help, de vlooien zijn er nog steeds!

Bij een ernstige vlooienplaag is het verstandig, en misschien zelfs wel noodzakelijk, dat u een professionele ongediertebestrijder inschakelt. Het is dan aan te raden om diverse offertes van bestrijdingsfirma's te vergelijken. Deze kunt u op uw gemak vergelijken en vervolgens kiezen voor de ongediertebestrijder tegen de beste prijs!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze ongediertebestrijders bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde bestrijders.
Omdat u van meerdere bestrijders (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw ongediertebestrijding!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de bestrijdingsklus uiteindelijk laat uitvoeren door een bestrijder. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.