Ratten bestrijden

De ratten die u vindt in huis zijn bruine ratten, zoogdieren die behoren tot de knaagdieren. De bruine rat is ook wel bekend onder de namen Noorse rat, rioolrat, stadsrat of simpelweg rat. De bruine rat is één van de succesvolste zoogdieren ter wereld en komt voor over bijna de hele wereld. De bruine rat vestigt zich het liefst in vochtige ruimtes die niet al te warm zijn, zoals kelders, kruipruimtes, schuren, stallen, vuilnisbelten en in de buurt van riolen en ander vervuild water.

Ratten bestrijden

Bestrijding van ratten

Wat belangrijk is bij het bestrijden van ratten, is erachter komen waar ze naartoe vluchten en op welke voedselbron ze afkomen. Observeren is hier het sleutelwoord. Zodra u weet wat hun belangrijkste voedselbron is kunt u de voedselbron verwijderen, de ratten gaan dan meestal vanzelf weg. Dit is helaas makkelijker gezegd dan gedaan. Wilt dit niet lukken dan kan er gekozen worden voor het verdelgen van de ratten. Dit kan door het gebruik van vallen of giftig lokaas.

Vallen

De beste plek om een val te plaatsen is langs een muur in de buurt van hun voedselbron, dit omdat ratten zich het liefst verplaatsen in de ‘dekking’ van gebouwen. Er zijn meerdere soorten vallen verkrijgbaar bij tuincentra en doe-het-zelf-zaken. Als lokaas kunt u kaas, vogelzaad, pinda’s of chocolade gebruiken. Het beste is om de voedselbron van de ratten te verwijderen en hier de val te plaatsen. Deze hoeft u alleen s’nachts te plaatsen omdat ratten pas actief worden in de schemering en nacht.  Er zijn ook vallen die de rat niet in één klap doden, deze sluiten ze alleen op.

Vergif

Er zijn vele soorten rattengif, het werkend bestanddeel is een bloedverdunnend middel dat pas na een tijdje begint te werken, hierdoor weet de rat niet meer dat het door slecht ‘voedsel’ komt. Het vergif kan geplaatst worden op plaatsen waar ratten gezien worden of in de holen waarin ze verdwijnen. Het is belangrijk dat zodra het vergif weg is dit weer bij te vullen, als het weg is betekend dit dat er nog steeds van wordt gegeten. Scherm het vergif wel af voor andere dieren, dit kunt u doen door het giftige lokaas in een stuk PVC buis te stoppen.

Help, de ratten zijn er nog steeds!

Mocht u al van alles geprobeerd hebben maar zijn de ratten er nog, dan is het tijd voor professionele verdelging. Door hier geheel gratis en vrijblijvend uw opdracht te plaatsen kunt u eenvoudig meerdere offertes van verschillende bestrijdingsfirma's vergelijken. Op deze manier kunt u op uw gemak vergelijken en kiezen voor de firma met de beste prijs!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze ongediertebestrijders bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde bestrijders.
Omdat u van meerdere bestrijders (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw ongediertebestrijding!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de bestrijdingsklus uiteindelijk laat uitvoeren door een bestrijder. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.