Mollen verjagen

De mol is een ondergronds levend zoogdier uit de familie der mollen. Een mol heeft een zwarte korte vacht. Dankzij de willekeurige plaatsing van de haren in de huid kan de mol even makkelijk voorwaarts als achterwaarts door de gangen bewegen zonder dat de haren blijven steken in de gangwanden.

Mollen bestrijden
Een mol is vooral te herkennen aan de grote tot graafhanden omgevormde voorpoten. Hiermee graaft de mol een weg door de ondergrond. Een mol heeft slecht ontwikkelde ogen, maar is niet blind. Belangrijker voor de mol is zijn spitse roze snuit met gevoelige snorharen en tastzenuwen.

Verjagen van een mollen

Een simpele methode om mollen te verjagen is om de molshoop weer naar beneden te drukken. De gang vult zich op de manier weer met aarde. Mollen hebben ook een hekel aan sterke geuren en geluid. In tuincentra en doe-het-zelf-zaken zijn sterk geurende spullen te koop, de geur verspreidt zich vervolgens door de gangen. Voor een beter effect doet u dit als de mol er nog niet zo lang is en zijn terrein dus nog niet zo groot is. U kunt als alternatief ook kiezen voor knoflook, ajuin of ammoniak.

Als u kiest om de mol te verjagen met geluid kunt u fluitende flessen plaatsen. Plaats een lege fles in de gang met de hals boven de grond. Zodra het gaat waaien maakt de fles een fluitend geluid.

Mollen bestrijden

Mollen kunnen natuurlijk ook op minder diervriendelijke manier worden bestreden, door bijvoorbeeld gebruik te maken van een klem of gas. Maar een betere oplossing is om een professionele bestrijder in te schakelen.

Ongediertebestrijding vergelijken

Wanneer u uw mollen probleem op professionele manier wilt laten oplossen, dan is het aan te raden om diverse offertes van ongediertebestrijders uit uw regio aan te vragen en vervolgens met elkaar te vergelijken. Door te kijken naar prijs en kwaliteit kiest u eenvoudig voor de juiste bestrijding tegen de scherpste prijs!

Het vergelijken van offertes is snel, eenvoudig en bovendien geheel gratis en vrijblijvend!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze ongediertebestrijders bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde bestrijders.
Omdat u van meerdere bestrijders (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw ongediertebestrijding!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de bestrijdingsklus uiteindelijk laat uitvoeren door een bestrijder. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.