Mieren bestrijden

Mieren zijn insecten die leven in kolonies. Ze kunnen zich aanpassen aan zeer verschillende leefomgevingen, daar waar ze voorkomen zijn ze de meest dominante levensvorm op de bodem. Ze komen overal ter wereld voor. De meeste miersoorten bouwen hun nest in de bodem of holle bomen, of leven in spleten tussen rotsen.

Mieren bestrijding
De kolonie bestaat uit één koningin en meerdere werksters (allemaal vrouwtjes). Pas wanneer een kolonie groot genoeg is wordt opgroeiende larven gekweekt tot mannetje, deze paren dan met maagdelijke koninginnetjes waarna ze sterven en de koninginnen een nieuwe nestplaats zoeken.

Mieren in huis

In de winter zult u geen mieren zien maar zodra het voorjaar wordt komen de mieren weer tevoorschijn en gaan ze ijverig op zoek naar eten. Gaatjes naar uw huis zullen ze altijd vinden dus zodra u de eerste gezien heeft is het gelijk tijd voor actie, voordat de rest volgt.

Mieren zijn natuurlijk alleen maar in uw huis op zoek naar voedsel, bij voorkeur in de keuken. Daar bevinden zich de meeste etensresten. Laat u de afwas wel eens een nachtje staan, bijvoorbeeld een leeg glas siroop? Of open potjes jam of honing? Dan kunt u er zeker van zijn dat de mieren even langskomen om deze zoetigheden op te eten.

Mieren in gazon

Over het algemeen zorgen mieren niet voor problemen in de tuin. Wel kan het vervelend zijn als ze er voor zorgen dat de tegels worden opgehoogd en los komen te zitten of dat er hoopjes zand ontstaan. Ook willen ze nog wel eens bladluis verspreiden. Voedsel waar mieren op hebben gezeten kunt u beter weggooien, deze kunnen bacteriën dragen. De beste oplossing voor mieren in uw gazon is preventief weren. Zorg ervoor dat uw afvalbak goed is afgesloten en laat geen vuile vaat in de tuin. Verwijder rottende boomstammen en takken, mieren zijn gek op bedorven hout.

Mieren bestrijden

Er zijn meerdere oplossingen om mieren te bestrijden, het belangrijkste is om het nest te vinden. Zodra deze gevonden is kunt u ervoor kiezen om kokend water in het nest te gieten, mocht u dit liever niet doen dan is mierenverdelger een goede oplossing. Bij de meeste tuincentra, huishoudzaken op supermarkten kunt u lokdoosjes of mierenpoeder kopen, let er wel op dat dit niet alleen giftig is voor de mieren maar ook voor u of uw hond of kat. Lokdoosjes plaatst u in de loop van de kolonie, het poeder kunt u gebruiken door dit in de buurt van het nest te strooien, let er op dat uw hond of kleine kinderen er niet bij kunnen.

Help, ze zijn er nog steeds!

Heeft u van alles geprobeerd maar blijven de mieren terugkomen, dan kunt u ervoor kiezen om deze professioneel te laten verwijderen. Plaats geheel gratis en vrijblijvend uw mieren bestrijdingsklus en diverse ongediertebestrijders uit uw regio kunnen u dan een offerte toesturen. Op deze manier kunt u eenvoudig vergelijken en kiezen voor de beste bestrijding tegen de scherpste prijs!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze ongediertebestrijders bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde bestrijders.
Omdat u van meerdere bestrijders (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw ongediertebestrijding!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de bestrijdingsklus uiteindelijk laat uitvoeren door een bestrijder. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.