Houtworm bestrijden

Houtworm is de naam voor verschillende soorten in hout levende insectenlarven, meestal de larve van de houtwormkever of het doodskloppertje. De larve van de bonte knaagkever of bonte klopkever wordt ook wel de grote houtworm genoemd. De derde belangrijke kever waarvan vooral de larve fikse schade kan veroorzaken is de huisboktor.

Houtworm
De keverlarven boren gangen in het hout, en vernielen of beschadigen daarmee vloeren, meubels, houtconstructies en andere houten voorwerpen. De voorkeur van deze larven gaat uit naar het zachtste gedeelte van het hout, meestal spinthout.

Hout preventief behandelen

Hout wat nog niet is aangetast kunt u preventief behandelen. Dit doet u door het hout te behandelen met verf, lak, boerwas of beits. Dit zorgt ervoor dat het hout zijn aantrekkingskracht op de houtworm verliest. Een houtworm wilt graag vochtig hout, haal daarom de luchtvochtigheid in huis naar beneden door extra te stoken of meer te ventileren.

Is dit al te laat en is uw hout al aangetast, dan is het aan te raden om hiervoor een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. De houtworm kan dan bestreden worden door middel van een natuurlijk bestrijdingsmiddel of een chemisch middel.

houtworm-bestrijding vergelijken

Het is aan te raden om meerdere houtworm-bestrijding offertes te vergelijken op prijs en kwaliteit. Op deze manier kiest u eenvoudig voor de beste bestrijding tegen de scherpste prijs!

Het vergelijken van offertes is snel, eenvoudig en bovendien geheel gratis en vrijblijvend!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze ongediertebestrijders bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde bestrijders.
Omdat u van meerdere bestrijders (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw ongediertebestrijding!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de bestrijdingsklus uiteindelijk laat uitvoeren door een bestrijder. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.