Ongedierte en isolatie, hoe zit het?

Mike avatar

Mike op 16-02-2016

Al sinds de begindagen van isolatie maken consumenten zich zorgen over ongedierte. "Straks doe ik de investering in isolatie van mijn woning en wordt al het isolatiemateriaal opgegeten door ongedierte". Het is een vraag die regelmatig terugkomt in onze inbox. Daarom schreven we dit artikel voer ongedierte en isolatie(materiaal). Lees snel verder!

Ongedierte en isolatie

Ongedierte en isolatie

Ongedierte is gek op natuurlijke materialen en materialen in een soepele verpakking zoals bijvoorbeeld wol. Ze zien dit als eten of als materiaal om zich in te nestelen. Het is natuurlijk het laatste wat je wilt: een muizenkolonie die zich herbergt in bijvoorbeeld de spouwmuur.

Gelukkig voor consumenten wordt de strijd tegen ongedierte ook door de fabrikanten van isolatiemateriaal gestreden. Een voorbeeld hiervan is door gebruik te maken van minerale wol en isolatiematerialen die chemisch van aard zijn. Ongedierte ziet dit namelijk niet aan als eten en zal daarom minder snel overgaan tot het opeten van het isolatiemateriaal.

Gevaar schuilt echter wel nog in isolatiematerialen die van natuurlijke aard zijn. Fabrikanten lossen dit op door gebruik te maken van korrels en vezels die minder eetbaar zijn. Een andere methode is door boorzout te gebruiken om het isolatiemateriaal minder aantrekkelijk te maken voor ongedierte.

Bovenstaande oplossingen hebben vooral betrekken op het eetbare karakter van isolatiemateriaal, maar wat kun je doen tegen ongedierte wat een schuilplaats vindt in het isolatiemateriaal?

Beste isolatie advies

Het beste advies is om voor een isolatiemateriaal te kiezen wat stevig samengeperst is of 'hard' is. Ongedierte baant hier minder snel een weg door en krijgt minder ruimte om zich voort te bewegen. Ook zien isolatiespecialisten er vaak op toe dat er geen toegang meer verkregen kan worden tot het isolatiemateriaal door gaten en kieren af te dichten tijdens de plaatsing van de isolatie.

Al met al hoeft een consument zich dus niet al teveel zorgen te maken als het gaat om ongedierte en isolatiemateriaal. Door nieuwe toepassingen en de innovativiteit van fabrikanten en isolatiespecialisten blijft de strijd tegen ongedierte gaande en ben jij als consument aan de winnende hand!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!