Hoe mieren buiten de deur houden?

Mike avatar

Mike op 20-11-2015

Mieren zijn erg nuttige dieren, maar binnenshuis kunnen ze een ware plaag zijn. Hoe houdt u mieren buiten de deur? Ontdek onze nuttige tips om mieren preventief te bestrijden. Lees snel verder!

Mieren bestrijden

Tips om mieren preventief te bestrijden

Mieren zijn altijd op zoek naar voedsel en om mieren preventief te bestrijden is het dus erg belangrijk om voedsel en andere etenswaren (vooral zoetigheid) goed op te bergen en direct af te ruimen na gebruik.

Maar u kunt meer doen om mieren buiten de deur te houden.

 • Dicht kieren en gaten aan de buitenzijde van uw woning. Ventilatiegaten kunt u bijvoorbeeld afdichten met fijnmazig insectengaas.
 • Mieren volgen altijd een vaste route via een geurspoor. U doorbreekt dit spoor door goed schoon te maken met zeep of sterk ruikende kruiden op het spoor te leggen.
 • Mieren zijn op een 'milieuvriendelijke' manier te doden met huishoudmiddeltjes. Stroop gemengd met gist en water is hier een voorbeeld van.
 • U kunt kiezelgoer op de mierenpaadjes en/of het nest strooien om de mieren te doden. Echter doodt dit natuurlijke middel ook andere (nuttige) insecten.
 • Mieren professioneel bestrijden

  Ondanks onze preventieve tips kan het natuurlijk altijd gebeuren dat deze geen of een minimaal effect hebben op een mieren kolonie. In dat geval zult u de hulp van een professional in moeten schakelen om van de mierenplaag af te komen. Een professionele ongediertebestrijder zorgt er voor dat u in een mum van tijd verlost bent van de mieren in uw woning.

  Ongediertebestrijders hanteren onderling verschillende tarieven en daarom is het raadzaam om niet de eerste de beste professional te laten komen om een einde te maken aan de overlast. Vergelijk meerdere professionals met elkaar en maak vervolgens pas uw keuze. In veel gevallen levert u dit een mooie besparing op de kosten op.


  Laat een reactie achter, vinden we leuk!